Een goede reisverzekering vinden bij Waanwaar

Wanneer de tijd aanbreekt om op vakantie te gaan heb je een hoop om te regelen. Een goede verzekering mag zeker niet ontbreken. Deze zorgt ervoor dat je met een gerust hart op reis kunt. Het dekt calamiteiten onderweg maar ook andere zaken zoals repatriëring. Want er kan uiteraard van alles gebeuren. Al helemaal wanneer je naar plaatsen gaat waar je niet eerder geweest bent.

Een belangrijke aanvulling hierop is de annuleringsverzekering. Deze heeft een ander doel dan de reisverzekering zelf, maar we gaan je verderop precies uitleggen waarom het in veel gevallen wel handig is om er toch een te hebben. Zeker als er een trip geboekt is waaraan van te voren al veel geld wordt uitgegeven kan dit uitkomst bieden. Door beide verzekeringen te combineren levert dit vaak weer een extra korting op. Als klap op de vuurpijl is het voordeliger als het hele gezin op een polis wordt gezet. Mochten andere leden hiervan dan eens zelf op reis gaan, dan zijn deze ook altijd verzekerd.

Wat dekt een reisverzekering precies?

Onderweg kan er ontzettend veel gebeuren. Bagage kan kwijtraken, of nog erger, persoonlijke documenten zoals een paspoort. Wat te denken van een portomonnee met alle bankpassen en creditcards erin? Als dit gebeurd is het fijn om snel een bankkrediet te krijgen of een verzekeraar te hebben die je uit de brand helpt. Dit is overigens slechts het topje van de ijsberg, want onder onvoorziene uitgaven vallen nog veel meer dingen.

Mocht je repatriëring nodig hebben, bijvoorbeeld omdat je een ongeluk krijgt of op reis ziek wordt? Dan regelt een reisverzekering dit allemaal voor je. Binnen Europa is dit vaak deels al door ze zorgverzekering gedekt, maar vaak regelt deze weer lang niet alles. Als aanvulling daarop kan een uitgebreide reisverzekering zeker geen kwaad. Bij Waanwaar ben je dan aan het goede adres. Hier nog even de belangrijkste zaken die een reisverzekering dekt:

  • Bagage
  • Onvoorziene uitgaven
  • Repatriëring

Verschillen tussen reis en annuleringsverzekering

Nu we hebben verteld wat een reisverzekering allemaal dekt, is het handig om te weten waarom je dan alsnog een annuleringsverzekering kunt gebruiken. Dit type verzekering is er om voor te zorgen dat je de gemaakte kosten voor een reis verzekerd. Hierdoor kun je als er iets onverwachts gebeurd alsnog de gemaakte kosten terugkrijgen. Lees snel verder voor een voorbeeld.

Stel, je hebt een paar dure vliegtickets geboekt naar de andere kant van de wereld met een hotel erbij, een complete reis dus. Plotseling gebeurd er iets in de dagen voordat de reis gepland was waardoor er niet vertrokken kan worden. Zonder annuleringsverzekering is al het geld wat betaald is voor de reis dan gewoon weg. Maar met deze verzekering wordt het hele bedrag uitbetaald, zodat de reis alsnog gemaakt kan worden. Mocht er op reis iets dergelijks gebeuren waardoor je middenin de vakantie terug naar huis moet? Dan wordt het niet genoten deel van de reis vergoed. Wel de moeite waard dus om te overwegen, zeker als je vaak dure reizen maakt.

Voordeel van online verzekeren en betalen in termijnen

Online zijn deze verzekeringen makkelijk af te sluiten voor iedereen. Dit gaat lekker snel en gemakkelijk. Nog beter, als het je voorkeur heeft, kun je gespreid betalen in termijnen, een soort microkrediet dus. De premie is vaak niet extreem hoog waardoor je per maand maar een zeer klein bedrag zult betalen. Doe je het echter wel liever in een keer? Ook geen enkel probleem natuurlijk. Het online afsluiten van deze verzekeringen is eenvoudig en flexibel. Hierdoor blijft er meer tijd over om de vakantie voor te bereiden en hier lekker van te gaan genieten, want dat is toch het belangrijkste!